Obsah

David Horowitz prohlašuje, že prezident Obama je „ne-Američan“

David Horowitz, zakladatel David Horowitz Freedom Center and FrontPageMag a pro levici velmi otravný člověk, je častým kritikem prezidenta Obamy a blízkovýchodní politiky jeho administrativy. Je autorem právě vydané knihy s názvem Neberte žádné zajatce: bojový plán, jak porazit levici.

Tady je záznam jeho rozhovoru se Seanem Hannitem, který ho pozval do stejnojmenného rozhlasového pořadu.

 

SH: Davide, je skvělé, že jsi zase v tomto pořadu. Jak se máte?
DH: Díky, Seane. Rád bych řekl, že ohledně blízkovýchodní otázky je tento tvůj mediální hlas tím nejlepším, a já ti za to děkuji.
Obama je anti-Američan; podporuje teroristy, podporuje v tomto boji hnutí Hamas, podporuje Muslimské bratrstvo, odkud se rekrutuje Al-Kajdá a stejně tak všechny teroristické skupiny Blízkého Východu. Vede Ameriku k ústupu ze světa. Jako národ nás táhne dolů. Je to antiamerický radikál s názory komunisty. A my potřebujeme víc lidí, kteří to budou říkat a budou se k tomu vyjadřovat.

SH: Jen bych řekl – kdykoli někdo – mám tolik lidí, kteří si pravidelně pořad nahrávají – může začít říkat – Hanity dovolil Horowitzovi říci, že prezident nenávidí Ameriku. Dovol, abych –
DH: Ale on Ameriku skutečně nenávidí!

SH: Rád bych se tě zeptal na tohle.
DH: Ano?

SH: Proč by tento prezident půjčoval Mohamedu Mursímu 1,5 miliardy –
DH: No právě.

SH: A Mohamed Mursí se o Izraelcích, o židech, vyjadřoval jako o potomcích opic a vepřů. Dali jsme mu tanky –
DH: Jsou to stoupenci džihádu, podporují džihád. Chtějí zabít každého nevěřícího a všechny podrobit jejich pojetí Alláha. To je v podstatě to, oč tu běží.

SH: Jo, takže se podívejme, co se děje v Mosulu. Ocitáme se v situaci, kdy jste křesťanem žijícím v Mosulu, a ([nyní máte] – pozn. red.) nový radikální útvar ISIS – protože jsme nikdy Irák nepodporovali ve věci výzvědných služeb a výcviku; teď jsme se odtud stáhli, protože to pro Obamu bylo výhodné.
DH: Obama nastoupil do úřadu s předsevzetím prohrát válku v Iráku, což také splnil. A stejně tak prohrál i válku v Afghánistánu. Na Blízkém Východě dopadl stejně. A Republikáni to nevykřikují ze střech. Obamovy akce jsou všechny velmi promyšlené. Je to celoživotní antiamerický radikál.
Byli jste šílení z Billa Ayerse. Jeho názory jsou stejné jako názory Obamovy. Bill Ayers kritizuje Obamu zleva, ale jen proto, že není u moci. Kdyby ale Bill Ayers byl u moci s Obamou, dělal by přesně totéž, co Obama.

SH: To je právě ono, co USA zrovna dělají, a já myslím, že většina Američanů o tom neví. Dáváme Hamásu a Palestinské koaliční vládě – právě dostali dalších 47 miliónů dolarů. Posledně jsme jim dali, což, 400 miliónů.
DH: Tenhle chlapík sympatizuje s nepřáteli Ameriky. Jinak se to vysvětlit nedá. Ale potřebuji se zmínit o své –

SH: O tvé knize se chystám mluvit. Podívej, nevím, jak to děláš. Nevím, co má na srdci, vím, že je přesně takový jaký jsem řekl že bude, a že to je ten jeho ACORN, Saul Alinsky, ta přátelství a sdružování s otcem Pflegerem a reverendem Wrightem, Billem Ayersem a Bernardinou Dohrnovou. Je to rigidní, radikální ideolog. Já –
DH: Všechno je to správně, Seane.

SH: Počkej. A vládne bez schopnosti být pragmatický nebo něco změnit jako Bill Clinton – doba velkých vlád je pryč.
DH: Ne, protože je to ideolog. Vím, co má na srdci, protože vychází z přesně stejné levice, v rámci které jsem, jak víš, trávil svůj život až do svých 35 let.

SH: Proč říkáš –
DH: Stejní lidé, stejné ideje, stejná nevraživost vůči této zemi. A on se z toho nikdy nedostal. Takže takhle to vím.

SH: Jinými slovy, vyrůstal jste u komunistických rodičů; oni byli komunisté.
DH: Tak. A jeho vychovatelem byl komunista. Pocházel –

SH: Frank Marshall Davis.
DH: – pocházel z komunistického prostředí.

SH: Jo.
DH: A on to nikdy nezapřel. A protože to nikdy nezapřel, vím, že tomu stále věří. Nezapřel to proto, že se s tím ztotožňuje. Víš, Valerie Jarrettová je stejná, i David Axelrod – všichni jsou – všichni pocházejí z antiamerické komunistické levice.

SH: A co myslíš, že si myslí? Protože ti hrozí kritika za tvoje slova „antiamerický radikál“. Takže bych ti chtěl dát jakousi – chci ti dát šanci k objasnění. Říkáš, že jeho radikální, nesmlouvavá ideologie, přesvědčení, že Amerika je imperialistická země, že –
DH: Rozhodně. A chce Ameriku oslabit. Kdykoli je Amerika oslabena, utiskovaný svět, viděno jeho očima, tím získává. To je jeho pohled. To je radikál ze školy Jeremiah Wrighta, Billy Ayerse a Alinského. A to je mimo diskusi. Víš, Stanley Kurz napsal celou knihu která to dokumentuje. Ale dnes už by to mělo být zřejmé každému.

SH: Teď bych se tě rád zeptal na tohle. Máme před důležitými volbami. Mluvil jsem o tom dost v tomto programu; tak trochu mě inspirovalo, co dělají konzervativní guvernéři. Zrovna jsem o tom mluvil s Paulem Ryanem. Jinými slovy, z deficitu dělají přebytky. Vysoká nezaměstnanost – v jejich pojetí státu budou vytvářet pracovní příležitosti. Víš, mluvím o Texasu a Ricku Perrym, o Floridě a Ricku Scottovi –
DH: Jo.

SH: – o Boby Jindalovi, Johnu Kasichovi, Scottu Walkerovi. Myslím, jak víš, Susan Martinezovou a Niki Haleyho – tihle lidi dělají kus dobré práce.
Znepokojili mě Republikáni v Kongresu, protože se zdá – zdají se příliš krotcí, příliš neochotní postavit se Obamovi, využít své ústavní autority ve věci výdajů. A nemají ani inspirativní vizi, která by mě přiměla říci, víš, že chci dát hlas vám, protože to zní jako dobrá myšlenka.
DH: To je přesně ono. Moje kniha je knihou o tom, jak bojovat.
Podívej, Chris Lehane, stratég Demokratů, řekl – každý má plán hry do té chvíle, než mu dáte přes hubu. Demokrati v každých volbách dají řádně přes hubu Republikánům, které nálepkují jako rasisty, sexisty, zaměřené proti ženám, menšinám a chudobným lidem. Když to dělají, vezmou naprosto slušnou lidskou bytost jako je Mitt Romney, k nepoznání ho namažou térem a pak posypou peřím, takže jeho poselství se k nám nikdy nedostane. A jaká je facka Republikánů jako odpověď? Žádná! Vůbec žádná. Republikáni se všichni soustředí na politiku, rozpočty, na administrativní záležitosti. Odpověď je zřejmá. Chopte se obětí Demokratů a vmeťte jim je do tváře. To Demokrati jsou rasisty. Ovládají centra všech větších měst v Americe. Každá politika týkající se městských center je monopolem Demokratů. Jsou v nich milióny a milióny chudobných dětí černochů a Hispánců, kterým se nedostává vzdělání. A oni je tam dostali do pasti a nedovolí jim navštěvovat soukromé školy. Nedají jim šanci, nedají jim svobodu.
Je to děsná sociální ukrutnost. To se děje celá desetiletí. Demokrati mají pod kontrolou městská centra Ameriky už padesát až sto let. Měl by se konat sjezd Republikánů v Detroitu, symbolu toho, co Demokraté dělají, když jsou u moci.
V roce 1961 byl Detroit nejbohatším městem Ameriky; dnes je to nejchudobnější velkoměsto Ameriky. Dvě třetiny jeho obyvatel vzaly nohy na ramena. Proč? Protože Demokraté praktikují rasistickou politiku proti bílým; vytlačují bílou střední třídu. Jsou proti byznysu, vytlačují ho. Způsobují bankroty – během jediné generace změnily Detroit z města prvního světa na město třetího světa. Kdyby Republikáni svolali svůj sjezd do Detroitu, měli by symbol, který by Demokratům strčili pod nos a zavřeli jim ústa ohledně válčení Republikánů s ženami a menšinami.

SH: Víš, znám tě dlouho, opravdu dlouho. Pro dokazování, jak jsou věci špatné, jsi udělal opravdu hodně. A musím být upřímný – v tom tvoje pocity sdílím. Protože si myslím, že svou zemi ztrácíme. Říkáš to, a lidé říkají že víš, nasloucháš –
DH: Přicházíme o svoji zemi rychle. Obamacare, Obamova zdravotní péče – o čem to je? Proč se o tom Republikáni nezmiňují? Je to fundamentální útok na svobodu jednotlivce. Republikáni potřebují udělat ze svých argumentů argumenty morální, jak to dělají Demokraté. Ti vykreslují Republikány jako zlo. Dokud Republikáni účinně nevykreslí Demokraty jako zlo, budou v politické soutěži vždycky tahat za kratší konec provazu.

SH: Takže co myslíš, že by měli dělat ještě?
DH: Obamacare je klíčovou transformací země. Vláda vám dnes může říci, že si musíte zaplatit zdravotní pojištění. Možnosti jsou čtyři. Jednou si člověk může vybrat systém jednoho plátce. Pak vám také řeknou, že pracujete-li tvrdě a hrajete podle pravidel, strčíte ruku do kapsy a vytáhnete z ní peníze na podporu těch, kteří nepracují tvrdě a nehrají podle pravidel.
To je fundamentální proměna Ameriky, Obamova zdravotní péče. A já nevidím Republikány bojovat za morální věc. Konzervativní hnutí je postaveno na myšlence svobody, individuální svobody. A tuto rétoriku není slyšet. A v těchto volebních kláních ji slyšet potřebuješ.
Moje kniha „Neberte žádné zajatce“ – o tom všem pojednává do puntíku – jak na to. A kniha zrovna dnes vychází a já děkuji za –

SH: Člověče, nějak lapáš po dechu. Jsi v pořádku?
DH: Lapám po dechu. Že jsem bez sebe, za to může jednak mých pětasedmdesát let – víš, tohle všechno říkám už dvacet let, ale Republikáni neposlouchají. Vidím, jak tahle země sklouzává. Víš, člověk neví, co na to říci. Nikdy bych nevěřil, že by to mohlo mít tak rychlý spád jako dnes.

SH: Jo.
DH: My jsme už ale přestali být světovou mocností. A to znamená, že bídáci mají volné pole působnosti.

Názory zde vyjádřené jsou pouze autora, nikoli Spero News. Se souhlasem převzato ze Spero News (SperoForum.com). Publikováno 30.8.2014. Pro KONZERVATIVNÍ LISTY přeložil Jozef Zummer.

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.