Obsah

Zdravice Petera Springara

Drazí přátelé a kolegové,

cítím se nesmírně poctěn a nemohu než vám všem poděkovat z celého srdce za sympatie a podporu, které jste mi poskytli.

Hřeje mě to u srdce a dává mi to naději a sílu pokračovat v prosazování naší věci. Tedy toho abychom všichni měli právo na svobodu slova a právo veřejně deklarovat naše názory, nezávisle na tom, zda se týkají politiky obecně nebo okolností spojených s prací nás policistů.

Chápu, že v České republice nemáte stejně velké problémy související s migrační politikou, jako máme my tady ve Švédsku. Potýkáme se zde se závažnou kriminalitou ale i se zvýšením trestné činnosti jako takové. Je však podle mně důležité a žádoucí, abychom se mohli svobodně a veřejně vyjadřovat k věcem, které se týkají naší práce a policejní organizace, aniž by naše práva na svobodu slova byla jakkoliv omezována.

Bohužel tato svoboda slova již není součástí kultury prosazované našimi politickými elitami a našich státních institucí. Ve Švédsku je to nyní tak, že když jednotliví policisté, stejně jako je tomu v mém případě, vyjadřují své názory veřejně, byť ve svém volném čase, zasáhne zaměstnavatel a snaží se je umlčet prostřednictvím represí. Může jít například o trestní oznámení, pozastavení povýšení, pozastavení růstu mzdy atd. Jde také o to ukázat tak ostatním, že není žádoucí vyjadřovat veřejně své názory. To vše proto, aby podpořili kulturu mlčení, kulturu politické korektnosti a nedovolili klást politikům nepříjemné otázky.

S pomocí našeho společného angažmá, a snad i prostřednictvím Vaší manifestace solidarity, doufám a věřím, že změny k lepšímu mohou nastat v celé Evropě a tedy i ve Švédsku. Doufám, že tyto změny se nebudou týkat jen politiky a jednání politiků se svými občany, ale i způsobu, jakým státní orgány zachází a řídí své zaměstnance. Policie, ani jiné statní instituce, by neměly pracovat na zakázku politické agendy, která zbavuje občany práva na svobodu vyjadřování.

Doufám, že se vám vaše akci podaří. Kdyby to bylo možné, rád bych byl teď s vámi. Ještě jednou velké díky za vaše sympatie a podporu. Boj proti politické korektnosti v Evropě právě začal.

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.