Obsah

Jak se z muže stane žena, třetí pohlaví a zase muž

Napsal Matyáš Zrno

Jamie Shupe se stal prvním soudně uznaným „nebinárním člověkem“ v USA. Tedy člověkem, který není ani mužem, ani ženou.  Napsal o tom tehdy do New York Times s tím, že vyměnil „privilegium být bílým mužem“ za to, že se stal příslušníkem „jedné z nejvíc nenáviděných menšin.“ Oregonský soudce mu tehdy v bleskovém několikaminutovém řízení umožnil, aby se jako první zapsal nikoliv jako muž či žena, ale jako třetí pohlaví (nyní je to možné už v jedenácti státech USA, pokrok je rychlý…). Jamie Shae se stal LGBT celebritou č. 1. Jedna LGBT skupina mu pak zajistila i změnu v rodném listě. Opět jako prvnímu v USA.  Nyní zjistil, že je opravdu muž a že se stal obětí mlčení psychologů a lékařů, kteří ze strachu před transgenderovou lobby ignorovali jeho psychické problémy a vycházeli vstříc všem jeho rozmarům.

Shupe se potýkal s vážnými psychickými problémy vyplývajícími z týrání a sexuálního zneužívání v dětství. Systému zazlívá, že místo terapeutické pomoci ustupoval každému jeho rozmaru a bludu. Popisuje, jak snadné bylo přesvědčit lékaře, aby mu vyhověli se změnou pohlaví, původně na ženské. Zdravotní sestře s pokročilou pravomocí řekl, že když mu nepředepíše hormony, koupí si je na internetu. Sestra mu je okamžitě předepsala, aniž by se ohlížela na fakt, že po osmnácti letech v armádě trpí post traumatickou stresovou poruchou. Nikdo neřešil, že byl v mládí zneužíván a týrán.

Někteří jeho lékaři měli dokonce podezření na bipolární poruchu, ale mlčeli. „Někdo mě měl varovat, ale v obavě z transgenderového aktivismu byla sestra příliš vyděšená, než aby mi něco řekla.“  A není divu. „Jen jedna terapeutka se mě pokoušela zastavit. Vyhodil jsem jí a napsal na ní formální stížnost.“ Trans komunita takové lidi označuje jako „hlídači bran“. Ptát se na motivy ke změně pohlaví se pro terapeuty stalo prakticky nemožným (připomeňme si, že v ČR musí zájemce o změnu pohlaví projít dlouhým – až několikaletým –  procesem vyšetření, než se tak stane).   S Jamiem ale nikdo neprobral například Poruchu pohlaví identity. Prostě dostal dopis, kde lékaři potvrzují, že se narodil ve špatném těle.

Jamie doufal, že bude brát hormony a poté projde chirurgickou změnou pohlaví a bude z něj žena jako každá jiná. Po třech letech, kdy „bral všechny hormony, jaké existovaly“ (v ekvivalentu dvaceti antikoncepčních tablet denně) si ale při pohledu do zrcadla uvědomil, že opravdu nevypadá jako žena.   Zjistil, že se ani v ženském těle necítí dobře a lékaři ho pro změnu podporovali v tom, že je „nebinární“. Jejich motivací nebyla ani tak snaha porozumět konkrétnímu pacientovi, ale strach, že kdyby vyslovili pochybnosti nad jeho záměry a snažili se mu to vymluvit s tím, že problém leží jinde, aktivisté by jim zničili kariéru.

Po dalších třech letech došel k tomu, že je vlastně muž. Muž s psychickými problémy, ale muž.  Jeho štěstím je, že i po šestileté „léčbě“ má stále ještě mužské tělo. Mnozí další to štěstí neměli. Svou psychiku ale označuje jeho výrazně narušenou a své zdraví poškozené medicínskými experimenty.

Na základě článku v Daily Signal. Se souhlasem převzato z www.konzervativninoviny.cz.

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.