Obsah

Aktuální číslo

Policie hrozí zatčením katolické novinářky nepoužívající „náležitá“ zájmena pro transgenderové osoby

Napsal William Donohue

Jackie Green, dnes ve věku 25 let, byl ve svých 15 letech chlapec pohlavně nevyrovnaný a tehdy se rozhodl přerodit" se na dívku. Nic na tom, že je to nemožné – Jackie stále má mužský chromozom Y a menstruovat nikdy nebude – přesto je nyní jeho osoba tématem rozsáhlé diskuse v Londýně.

Důvod této podivné záležitosti lze nalézt v novinách, protože jedna novinářka, Caroline Farrowová, referovala o Jackie jako o něm, nikoli jako o ní. Kvůli tomuto přestupku je teď Farrowová předvolána na policii a mohla by skončit za mřížemi.

Všechno to začalo loni v září, když Farrowová vystupovala v pořadu televize ITV "Dobré ráno, Británie", spolu se Susie Greenovou, matkou dotyčného pohlavně nevyrovnaného chlapce, onoho Jackie. Diskutovalo se o otázce, jestli je vhodné sdělit rodičům pohlavně nevyrovnaného potomka, že došlo k jeho "přerodu". Greenová hájila ty pohlavně nevyrovnané s tím, že je nutno o tom před rodiči pomlčet. Farrowová oponovala.

Po této debatě Farrowová na sociální síti twitter zveřejnila několik příspěvků, v nichž Jackie jmenuje jako JEHO, nikoli jako JI. Susie Greenová ihned vyplnila formulář policejní stížnosti podle znění Zákona o zlovolné komunikaci.

Po půlročním vyšetřování Farrowová obdržela výzvu, aby se 18. března dostavila k policejnímu výslechu. Pokud by byla shledána vinnou, hrozí jí až dva roky za mřížemi.

"Vše, co mi řekli na policii v Surrey, bylo, že jsem ‚uvedla chybně pohlaví dcery Susie Greenové‘. Vyšetřování dosud probíhá a mně velmi zneklidňuje, že paní Greenová na policii uvedla věci, o nichž mi na policii nic nesdělili, totiž o mých příspěvcích na twitteru ohledně dotyčného programu, jakož o narážkách, které nemohu vyvracet."

Považme kontext této šílenosti. Británie je momentálně svědkem epidemie zločinů spáchaných noži – jen dnes bylo odevzdáno tisíce nožů v rámci národní amnestie – ale policisté tráví čas na to stát se policií jazykovou.

Farrowová je katolická máma pěti dětí. Dalo by se usuzovat, že má právo – konec konců podle Magny Carty – na svobodu projevu. Ale to se teď zpochybňuje.

Farrowová je i se svou rodinou terčem neuvěřitelných výpadů, často obscénních, včetně zveřejněných fotografií jejích dětí. A to všechno jen pro její reportáž o pohlavně nevyrovnaném chlapci, který se domnívá, že je děvčetem.

Je jen otázkou času, kdy tento druh bláznovství dorazí k našim břehům. Netolerance příznačná pro radikální živly v komunitě LGBT, tedy osob s menšinovou sexuální orientací, je ohromující a z velké části je namířena proti věřícím lidem.

Třeba se některý novinář zeptá kandidátů na amerického prezidenta, co soudí o kriminalizaci projevů praktikujících křesťanů, židů, muslimů či mormonů. Má se jim dostat svolení hlásat náležitá zájmena při debatách o pohlavně nevyrovnaných osobách? Nebo mají kvůli tomu být trestáni?

Se souhlasem převzato ze Speroforum.com. Komentář publikován 20. března 2019. Pro KONZERVATIVNÍ LISTY přeložil Jozef Zummer.

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.